The Week to Week News Quiz 5/6/17

Since it’s too dangerous to go anywhere until your health insurance kicks in, spend your time taking the latest Week to Week News Quiz.

Here are some random but real hints: Jeremy Corbyn hasn’t caught on yet; she was there before the “reset”; he could build a hotel in Pyongyang; and going it alone. Answers are below the quiz.

1. Local elections this week resulted in a drubbing for the Left in what country?

a. Israel

b. India

c. United Kingdom

d. Italy

2. What presidential nominee withdrew his name from consideration this week after criticism of his anti-LGBTQ comments?

a. Army secretary nominee Mark Green

b. Interior secretary nominee Marvin Odum

c. National security advisor nominee Medea Benjamin

d. Ambassador to NATO nominee Chrisjen Avasarala

3. Who did former Secretary of State Condoleezza Rice say is “an eye-for-an-eye kind of guy”?

a. Richard Simmons

b. President Donald Trump

c. Russian President Vladimir Putin

d. Current Secretary of State Rex Tillerson

4. Who did President Donald Trump say he “would be honored“ to meet?

a. Singer Miley Cyrus

b. North Korean dictator Kim Jong-un

c. French far-right presidential candidate Marine Le Pen

d. U.S. Secretary of State Rex Tillerson

5. Who personally asked Russian President Vladimir Putin to protect the rights of LGBTQ people in Chechnya, where there are reports of violence and murders of gay men?

a. President Donald Trump

b. Pope Francis

c. Senator Bernie Sanders

d. German Chancellor Angela Merkel

6. Why was a Manitoba resident ordered to surrender his license plate?

a. He had used it to smash store windows and steal things

b. Authorities realized the letters and numbers on it could be interpreted as a sexual reference

c. It included a phrase from Star Trek that some people complained an insult to minorities

d. He had stolen it from a police car

7. Who is the latest mainstream political candidate to have emails hacked?

a. Illinois Governor Bruce Rauner

b. Georgia congressional candidate John Ossoff

c. French presidential candidate Emmanuel Macron

d. German Chancellor Angela Merkel

8. What are leading Senate Republicans saying about the health-care repeal bill passed in the U.S. House?

a. They will vote to pass it within 24 hours

b. It doesn’t cut taxes enough

c. It is too expensive

d. Senate Republicans will ignore the House legislation and will write their own bill

9. Former presidential candidate Hillary Clinton is launching a new organization. What will “Onward Together” do?

a. Provide counseling to losing political candidates

b. Raise money for Democratic organizations opposed to the Trump administration

c. Organize recall efforts against sitting Republican governors

d. Advocate for gun control

10. Where is actor Stephen Fry being investigated on allegations of blasphemy?

a. Italy

b. Iraq

c. Saudi Arabia

d. Ireland

BONUS. The Federal Communications Commission is investigating what?

a. Over-concentration of ownership in the media industry

b. The internet’s role in spreading lies

c. Terrorist infiltration of the major television networks

d. Comedian Stephen Colbert’s comments suggesting Donald Trump was subservient to Russian President Vladimir Putin

ANSWERS

1. c.

2. a.

3. c.

4. b.

5. d.

6. c.

7. c.

8. d.

9. b.

10. d.

BONUS. d.

One more question: Want the live news quiz experience? Join us Monday, May 15 in San Francisco for our next lively Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include Dan Borenstein, Bob Butler, and Carla Marinucci.

Explanations of the hints: Jeremy Corbyn hasn’t caught on yet: Corbyn is the leader of the sinking Labour party in the UK; she was there before the “reset”: Rice has a no-illusions view of the Russian leader; he could build a hotel in Pyongyang: Trump made the comment about the North Korean leader; and going it alone: the Senators were unimpressed with the House Republican bill.

This post was published on the now-closed HuffPost Contributor platform. Contributors control their own work and posted freely to our site. If you need to flag this entry as abusive, send us an email.
CONVERSATIONS