The Week to Week News Quiz 6/16/17

Show how smart you are and maybe Amazon will buy you. So take the latest Week to Week News Quiz to show off your knowledge.

Here are some random but real hints: Making Bradbury’s dream come true; he succeeded someone with the same first name; interference is costly; and you’ve got a beef with that? Answers are below the quiz.

1. Russia is claiming to have killed whom?

a. ISIS leader Abu Bakr al-Baghdadi

b. Kim Tu-bong, a rival to North Korean leader Kim Jong-un

c. Russian journalist Anna Politkovskaya

d. The head of the anti-Assad rebel alliance

2. On Friday, President Trump announced a partial roll-back of President Obama’s policies toward what?

a. Cuba

b. Russia

c. The European Union

d. China

3. Who is James Hodgkinson?

a. He is a Capitol Police officer shot during a Republican softball practice in Washington, D.C.

b. He is the Georgia Republican hoping to hold onto his U.S. House seat in Tuesday’s special election

c. He is the gunman who shot several people during a Republican softball practice in Washington, D.C.

d. He is the criminal defense attorney hired by Vice President Mike Pence

4. Billionaire Elon Musk, the entrepreneur behind Tesla, SpaceX, and SolarCity, has produced plans for what?

a. MyFlight, a personal-helicopter company

b. Snæfellsjökull, a consortium of mining companies that would dig 800 miles into the Earth to a massive silver deposit

c. Colonizing Mars

d. Giant engines that would cleanse the air of pollutants and cut greenhouse emissions

5. What long-serving former European leader passed away this week at the age of 87?

a. Former German Chancellor Helmut Kohl

b. Former Italian Prime Minister Silvio Berlusconi

c. Former UK Prime Minister Harold Wilson

d. Former French President Jacques Chirac

6. Online retail giant Amazon is paying $13.7 billion to purchase what company?

a. Trader Joe’s

b. Federal Express

c. Whole Foods

d. Barnes & Noble

7. Olympic swimmer Michael Phelps announced his next big challenge. What will he do?

a. He’s opening a series of marijuana retail stores in Colorado and California

b. He is suing the Olympics for denying him a medal in the Sochi games

c. He accepted an invitation to try out in the San Francisco 49ers training camp

d. He is going to race a great white shark

8. By an overwhelming, bipartisan vote, the U.S. Senate voted to do what regarding Russia?

a. Invade

b. Increase sanctions

c. Interfere with its upcoming elections

d. Surround it with a missile defense system

9. After 41 years, what will McDonalds no longer do?

a. Serve breakfast

b. Sponsor the Olympics

c. Do movie tie-in happy meals

d. Require employees to bring their own food to eat

10. Kirk Jones survived a plunge over the Niagara Falls without any protective gear in 2003. How did he finally die this week?

a. He tripped over his dog and hit his head on a post

b. He drowned in his bathtub

c. An attempt to jump from an airplane without protective gear

d. Another plunge over the Niagara Falls without protective gear

BONUS. According to a new survey of American adults, 7% of respondents believe what?

a. The Earth is flat

b. Chocolate milk comes from brown cows

c. President Trump was born in Kenya

d. North Korea is located in South America

ANSWERS

1. a.

2. a.

3. c.

4. c.

5. a.

6. c.

7. d.

8. b.

9. b.

10. d.

BONUS. b.

One more question: Want the live news quiz experience? Join us Monday, June 19 in San Francisco for our next lively Week to Week political roundtable with a news quiz (and chocolate prizes!) and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include Carson Bruno, Barbara Marshman, and Dan Schnur.

Explanations of the hints: Making Bradbury’s dream come true: Musk wants to be the real-life author of his own Martian chronicles; he succeeded someone with the same first name: Helmut Kohl succeeded Helmut Schmidt as German chancellor; interference is costly: senators want to make Russia pay for its interference in the U.S. election; and you’ve got a beef with that?: apparently there are Americans who think that brown cows produce chocolate milk.

This post was published on the now-closed HuffPost Contributor platform. Contributors control their own work and posted freely to our site. If you need to flag this entry as abusive, send us an email.
CONVERSATIONS