Week to Week News Quiz for 7/10/15

Before you jet off to Brussels for your euro-summit, take our latest Week to Week news quiz to see what else happened this week.

Here are some random but real hints: Its crash would make Greece's troubles appear to be minor; GOP generational shift; then it was put in a museum; and Ross Mirkarimi is unlikely to endorse her now. Answers are below the quiz.

1. Actor Omar Sharif died at the age of 83. In which one of the following movies did he not appear?
a. Ordinary People
b. Oh Heavenly Dog
c. Lawrence of Arabia
d. Doctor Zhivago

2. Why are many people worried about China's economy?
a. Auto manufacturers there have laid off 575,000 people since the beginning of summer
b. Foxconn and other tech manufacturers are moving millions of jobs to less expensive labor markets in Africa
c. China's government announced that it would not be able to pay back a $401 billion loan from the IMF
d. Its stock market has declined 30% since June

3. Which one of the following did President Obama not promise to do in the fight against ISIS?
a. Send more ground troops
b. Increase airstrikes
c. Cut off funding for ISIS
d. Aid civilians displaced by ISIS

4. Who complained to Wisconsin Governor Scott Walker about his opposition to same-sex marriage?
a. Pope Francis
b. Hillary Rodham Clinton
c. His two sons
d. Former Representative Barney Frank

5. How long did European leaders give Greece to come up with an adequate and final plan to avoid "Grexit"?
a. As long as it takes
b. One week after the eurozone banking system collapses
c. Five days
d. Two months

6. Who is the latest to receive a New York City ticker-tape parade?
a. The entire upper management of Morgan Stanley
b. The Chicago Blackhawks
c. The U.S. women's national soccer team
d. The U.S. men's national soccer team

7. Pope Francis said environmental protection was a duty, not a choice, during his visit where?
a. Ecuador
b. Germany
c. Russia
d. China

8. What happened when an Alliance, Ohio, woman called 911 this week?
a. The phone call went unanswered for three hours, during which time the woman's house was robbed, her husband killed, and the garage burned to the ground by intruders
b. The caller revealed herself to be Hillary Rodham Clinton, who was calling to thank the 911 staff for its good work
c. She ended up talking with Governor John Kasich, who was manning the 911 phones as part of a charity drive
d. She complained about the quality of the Chinese food she had ordered

9. In an interview with CNN, what did Republican presidential candidate Donald Trump say he didn't know?
a. Whether President Obama was born in the United States
b. How many houses he owns
c. The number of times he has voted in presidential elections
d. His children's names

10. What happened at 10 a.m. Friday, July 10?
a. Greece's debt proposal was accepted by the other European Union partners
b. ISIS announced it had launched a war in Russia's Chechnya region
c. South Carolina removed the confederate flag from its state capitol grounds
d. China's stock market entered official "bear" territory

BONUS. In an interview with CNN, why did Democratic presidential candidate Hillary Clinton distance herself from San Francisco?
a. She said she now believes marriage is only between a man and a woman
b. She disagreed with the city's exercise of its "sanctuary city" policies
c. She complained about the "crime and grime" downtown
d. She said "not all problems can be solved by an app, like they make in San Francisco and thereabouts"

ANSWERS
1) a.
2) d.
3) a.
4) c.
5) c.
6) c.
7) a.
8) d.
9) a.
10) c.
BONUS) b.

Want the live news quiz experience? Join us Monday, July 13 in downtown San Francisco for our next live (and lively) Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists include CBSSF's Melissa Griffin Caen, the San Francisco Chronicle's C.W. Nevius, and KCBS' Doug Sovern.

Explanations of the hints: Its crash would make Greece's troubles appear to be minor: China's stock market troubles are heightening economic fears around the world; GOP generational shift: Scott Walker might be a conservative Republican, but his sons have different marriage values; then it was put in a museum: the flag was removed from the capitol grounds but it was placed in a nearby museum; and Ross Mirkarimi is unlikely to endorse her now: San Francisco Sheriff Mirkarimi has faced national criticism over the city's treatment of an undocumented immigrant who killed a woman at a busy tourist attraction recently.