Week to Week News Quiz for 12/19/15

The last real effort you'll have to put in before your Christmas break might as well be struggling to answer our latest Week to Week news quiz.

Here are some random but real hints: Socialism means sharing; but don't share between companies; they kept each other company at the kid's table; and they are both huge fans of each other. Answers are below the quiz.

1. Bernie Sanders' presidential campaign temporarily lost access to a national Democratic Party database after what happened?
a. The candidate told NBC News that he had no plans to become a Democrat
b. He refused to rule out a third-party run
c. His poll numbers dropped below the margin of error in Iowa
d. Several of his staffers accessed private data compiled by the Hillary Clinton campaign

2. Why was pharmaceutical CEO Martin Shkreli taken into custody?
a. He raised the price of a drug he controlled by more than 5,000%
b. He was charged with securities fraud
c. It was for his own safety after anti-pharma protestors staked out his townhome
d. He used a private email server for company business, in violation of HIPAA rules

3. Congress announced this week what kind of compromise bill?
a. A $1.1 trillion federal budget
b. The SUPER PATRIOT Act
c. Senator Valorum's pet project, the Enhanced Security and Enforcement Act
d. The Ottumwa Accords, confirming the controversial trade treaty with India

4. What has brought together 34 nations?
a. They signed a protest letter against the recent Paris climate accord
b. All of them have agreed to share intelligence information to deter cyber terrorism
c. They are all mainly Muslim nations that have created a new military alliance to fight terrorism
d. Lady Gaga has promised to boycott all of them

5. Why did Los Angeles close all of its public schools on Tuesday?
a. Schools were closed in honor of the world premiere of the new Star Wars film
b. Recent rains flooded 73 city schools, and all were closed for repairs
c. The school district has run out of funding two weeks before the end of the calendar year
d. It received an email threat about a bomb or poison gas attack

6. What do Mike Huckabee, Rick Santorum, Lindsey Graham, and George Pataki all have in common?
a. They have all agreed to combine their delegates to oppose Donald Trump at the Republican National Convention
b. They are the four lowest-polling GOP presidential candidates, who were not allowed to participate in Tuesday's main Republican debate on CNN
c. They are all mainly Muslim nations that have created a new military alliance to fight terrorism
d. They are all descended from France's last Bourbon rulers

7. What did the Federal Reserve announce on Wednesday?
a. It expected the U.S. economy to grow 3.1% in 2016
b. If unemployment drops to 4% in 2016, it will consider raising interest rates
c. It is raising its benchmark interest rate 0.25%
d. It is lowering its benchmark interest rate 0.5%

8. What happened in the trial of William Porter, the first officer to be prosecuted for the death in police custody of Freddie Gray?
a. He was found guilty of first-degree murder
b. He was acquitted of all but one charge
c. The judge declared a mistrial after the jury could not reach a verdict
d. He reached an out-of-court deal with prosecutors, in which he will not have to serve jail time but will admit bad judgment

9. Who exchanged comments of mutual admiration this week?
a. Hillary Clinton and Bernie Sanders
b. Jeb Bush and Michelle Obama
c. Paul Ryan and the founder of Black Lives Matter
d. Donald Trump and Vladimir Putin

10. What caused a record level of 47,000 deaths among Americans last year?
a. Drug overdoses
b. Traffic accidents
c. Gun violence
d. Police shootings

BONUS. The Florida city of Riviera Beach renamed Old Dixie Highway. What is its new name?
a. President Barack Obama Highway
b. New Dixie Highway
c. Paula Deen Drive
d. Jeb Bush Highway

ANSWERS
1. d.
2. b.
3. a.
4. c.
5. d.
6. b.
7. c.
8. c.
9. d.
10. a.
BONUS. a.

Want the live news quiz experience? Join us Monday, January 25 in downtown San Francisco for our next live (and lively) Week to Week political roundtable with a news quiz and a social hour at The Commonwealth Club of California. Panelists will include Dr. James Taylor.

Explanations of the hints: Socialism means sharing: perhaps avowed socialist Sanders and his staff thought all of the data was community property; but don't share between companies: the charges stem from allegations of misuse of assets of one company to pay off debts from elsewhere; they kept each other company at the kid's table: they were relegated to the non-prime time debate, which has been called the kiddie debate or the junior varsity match; and they are both huge fans of each other: Trump and Putin have a political bromance.

testPromoTitleReplace testPromoDekReplace Join HuffPost Today! No thanks.